Forumson

yazılım yanlışları soru ve cevapları

Eğitim - Üniversiteler - Sınavlar Katagorisinde ve Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) Forumunda Bulunan yazılım yanlışları soru ve cevapları Konusunu Görüntülemektesiniz.->Yazım ve Noktalama Soru 1 İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı ...


Reklamı Kapat

Geri git   Forumson > Eğitim - Üniversiteler - Sınavlar > Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)


Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

Yeni Konu aç   Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-31-2011, 16:28   #1 (permalink)
ForumSon Webmaster

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2008

Yaş: 31
Mesajlar: 20,233
Konuları: 18525

Tesekkür: 7
272 Mesajina 267 Tesekkür Aldi Üye No: 1
REP Gücü : 1000
REP Puanı : 11717
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Seviye: 80 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 2794 / 2794
Güç: 6744 / 38940
Deneyim: 84%
İletisim
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder

Standart yazılım yanlışları soru ve cevapları

 

Yazım ve Noktalama
Soru 1 İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( )
Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?
forumson.com - yazılım yanlışları soru ve cevapları

A) (,) (,) (…) B) ( ( () C) (,) (,) ( D) ( () (…)



Soru 2 Eskiden beri söylenir ( ) “Bizim şiirimiz halk şiiridir ( )” Ama daima bunun aksine eser verilir () söylenenler gerçekleşmez

Yukarıda parantezlerle belirtilen yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir?

A) (:) (,) ( B)() () () C) ( () ( D) (:) () (,)



Soru 3 Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki parantez içi boşluğa noktalı virgül ( getirilemez?
A) Bu yazarı okumalısın ( ) onda kendinden çok şey bulacaksın
B) Hiç olmazsa sanat kültürünüzü yükseltmeye bakın ( ) dedi
C) Herkes, büyük bir cezaya çarptırılacağını bekliyordu ( ) ne var ki beklenen olmadı
D) Hamdi Tanpınar ( ) şiir, roman, hikâye türünde eserler vermiştir



Soru 4 Üç günden beri uykusuzum (I) uyumayı unuttum (II) desem abartmamış olurum (III) Yastığa başımı koyup (IV) tatlı rüyalara dalmayalı ise neredeyse dört ay oldu

Bu parçada numaralanmış yerlerden hangisine hiçbir noktalama işareti getirilemez?

A) IV B) II C) III D) I



Soru 5 Hocaya sormuşlar () Hocam bir şey icat ettin mi () Ettim () demiş () ama ben de beğenmedim!

Bu parçada parantez içi boşluklara sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?

A) (:) (!) ( (,) B)(:) (?) (,) (

C) ( (?) (,) () D)(,) (?) () (


Soru 6 Aşağıdakilerin hangisinde parantezle gösterilen yere iki nokta (:) getirilemez?
A) Daha yapacağım o kadar çok iş var ki () anlatamam
B) Aklımda iki isim vardı () Canan ve Korkut
C) Bize şunları da söyledi () Çalışın ve kazanın
D) Sözcük türleri şunlardır () İsim, sıfat, zamir…



Soru 7 Bir Hint atasözü şöyle der ( ) ( ) Güneşe ulaşmak istiyorsan yanmayı düşünmeyeceksin ( ) ( )

Yukarıda parantezlerle gösterilen yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri getirilmelidir?

A) (:) (-) (,) () B) (-) (“) () (“)

C) ( (:) () () D) (:) (“) () (“)


Soru 8 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde üç nokta (…) yanlış kullanılmıştır?
A) Yemekten sonra tatlılar, kahveler, meyveler… ikram edildi
B) Ev sahibi kesin konuştu: Ya kirayı artıracaktık; ya da…
C) Neler konuşulmadı ki o akşam: Siyaset, spor, magazin…
D) Evdeki sohbetimiz üç ayaklıdır: Biri ben, biri annem, biri de babam…



Soru 9 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Son günlerde zamlar arka arkaya gelmeye başladı
B) Onunla görüşmeyeli aylar oldu
C) Deve kuşu gibi başını kuma sokuyor
D) Senin bundan haberin var mıki?



Soru 10 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
A) O zaman onbir yaşındaydım
B) Sanmayınki o bu konuda bilgisiz
C) Bizide beraberinde götürmek istedi
D) Bizimle gelmeyeceğini babama söylemiş



Soru 11 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bitişik yazılması gereken “-da (-de)” ayrı yazılmıştır?
A) Diğer arkadaşlar da benimle aynı görüşteydi
B) Davranışları da sözleri gibi tutarlı değildi
C) Yüzün de her zamankinden farklı bir tebessüm vardı
D) Poşetin içine diğerlerini de koyalım



Soru 12 Aşağıdakilerin hangisinde kısaltmaların yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?
A) Bu dergi, TÜBİTAK’ın desteğiyle çıkıyor
B) Kırtasiyemizde UNICEF’in hazırlattığı kartlar da var
C) Teknisyen olan kardeşim, MTA’da çalışıyor
D) İTÜ’nin bahar şenlikleri çok görkemliydi



Soru 13 Sende git, sende unut, kimler unutmadıki…
Bu dizede kaç yazım yanlışı yapılmıştır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4


Soru 14 Aşağıdakilerin hangisinde kesme işareti yanlış kullanılmıştır?
A) Bu konuyu A’dan Z’ye hepimize öğretmişti
B) 1980′li yılların en önemli gazetecisiydi
C) Sınavda, Türkçe’den zor soru gelmedi
D) Biz, daha çok Fatih’ler yetiştireceğiz, dedi



Soru 15 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki” nin yazımı yanlıştır?
A) Barajdaki su seviyesi düşmeye başlamış
B) Sınıftakiler oldukça korkmuşlardı bu durumdan
C) Bilmemki bu parayı kimden bulsak
D) Bize çok kızmış, ne ki biraz gecikmişiz


[hide]
Soru 16 Dergi, yasa, yapıt, gazete adlarının her sözcüğü büyük harfle başlar
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya uymayan bir kullanım vardır?

A) 1950 yılında yayın hayatına başlayan Hisar adlı dergi, uzun yıllar varlığını sürdürmüştür
B) Cengiz Aytmatov’un Cemile adlı hikayesi, birçok ödül almıştır
C) Edebiyat ve Eleştiri’nin bütün sayılarını aldım
D) Meclis, Türk Ceza kanununda değişiklikler yaptı


Soru 17 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Onlarla öğleden sonra Harput’ta buluşacağız
B) Öğretmenimiz Ömer Bey, Çanakkaleliymiş
C) Durumu Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazıyla bildirdik
D) Birinci Dünya savaşında birçok kayıp vermiştik


Soru 18 Aşağıdaki dizelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
A) Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin
B) Buymuş oyun, gerisi yanlız çelik çomakmış
C) Gönlümü put sanıp da kıran kim?
D) Ateşten zehrini tattım bu okun


Soru 19 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik eylemlerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Kurallara uymayanları öğretmen ikaz etti
B) Sanık, bütün suçlamaları reddetti
C) Ödevlerini hazırlarken sana yardım ederim
D) Bu kadar aceleci olma, birazcık sabır et


Soru 20 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama ve yazım yanlışı yoktur?
A) Bir takım meyvelerin sadece Güney Afrika’da yetiştiği doğru mudur?
B) Birtakım meyvelerin sadece Güney Afrikada yetiştiği doğru mudur?
C) Birtakım meyvelerin sadece Güney Afrika’da yetiştiği doğru mudur?
D) Birtakım meyvelerin sadece Güney Afrika’da yetiştiği doğrumudur?

Yanıtlar…
1 A
2 D
3 B
4 A
5 B
6 A
7 D
8 D
9 D
10 D
11 C
12 D
13 C
14 C
15 C
16 D
17 D
18 B
19 D
20 C

Yazım Kuralları Test Soruları ve Cevapları
Yazım Kuralları Test Soruları ve Cevapları
1 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) Futbol turnuvasında bizim sınıfta iyi bir derece elde etti

B) Okuldaki öğrencilerin art arda hastalanması yöneticileri kuşkulandırdı

C) Zor durumda kalan insanları ikna etmek hiç de kolay bir iş değildi

D) Yaşadıklarından her insan gibi bu arkadaşımız da önemli dersler çıkarmıştı

E) Kardeşim, sapasağlam ayakkabıyı bir hafta gibi kısa bir süre içinde eskitmişti


2 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Önümüzdeki ayın son çarşamba günü bu salonda uluslararası bir toplantı yapılacak

B) Küçük yaşlarda kazanılan alışkanlıklar, ileri yaşlarda kolay kolay terk edilemiyor

C) Başkalarına saygı göstermeyen bir kişinin, başkalarından saygı bekleme hakkı yoktur

D) Aile büyüklerinin görüşlerinin kendisi için de son derece önemli olduğunu söyledi

E) Geçmişini tam olarak bilmiyen bir ulusun geleceğe güvenle bakması zordur


3 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Oyuncağın parçalarını ince bir yapışganla birbirine yapıştırdı

B) Ünlü yönetmenin sözlerini, herkes dikkatli biçimde dinledi

C) Sinemadan çıkarken seyircilerin duygulanmış olduğunu gördüm

D) Filmin bazı sahneleri izleyicilerin duygulanmasına yol açtı

E) Birçok insan gibi ben de filmin bazı sahnelerini beğenmedim


4 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Onu ilk kez 12 Aralık 1993'te görmüştüm

B) 30 Mayıs 1975'te ilk şiir kitabım yayımlandı

C) En küçük kardeşim 2 Aralık 1994'te doğdu

D) Taraflar arasında 2 Ekim 1988'de yeni bir anlaşma imzalandı

E) 22 Haziran 2003'de ünlü ozanla yapılmış bir söyleşi yayımlandı


5 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Evdeki eski eşyaların bir kısmını bodruma indirdi

B) Birçok insan, yerde yatan adamın başında toplanmıştı

C) Akşam saatlerinde bu caddede trafik çok yoğun olur

D) Kendisine yöneltilen bazı soruları yanıtlıyamadı

E) Büyük kentlerin gürültüsüne henüz alışamamış


6 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Bu şehirin beni çeken gizemli bir havası var

B) Kol kola giren insanlar meydana yürüyordu

C) Hâline şükretmesini bilmeyen insanlardan değildi

D) Burada dağlar denize karşı sırt sırta vermiş sanki!

E) Art arda çakan şimşekler yağmurun habercisiydi


7 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Her yaştan insan, onun şiirlerini beğenerek okuyor

B) Birçok insan, kentin ikiye ayrılmasını istemiyordu

C) Yazılı sınavda öğretmenimiz oniki soru yöneltti bize

D) Çalışma odasının duvarlarında çok değerli tablolar asılıydı

E) Konuşmasını bitirdikten sonra ağır adımlarla kürsüden ayrıldı


8 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Sende bu konuda bir şeyler söylemek istemez misin?

B) Konuşmasını niçin bu kadar uzattığını anlayamadım

C) Toplantıda genç bir üye de söz alıp görüşlerini açıkladı

D) Beni iyi dinle ki bir daha aynı hatayı yapmayasın

E) Aynı haberi gazeteler farklı biçimde yansıtabiliyor


9 Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili sözün yazımı yanlıştır?

A) Dün akşam, konu komşu bizde toplandı

B) Bu kentimize de bir hava alanı yapılacak

C) Çocuklardan biri gitmemek için mırın kırın ediyordu

D) Abuk subuk sözlerle insanların moralini bozmamalısın

E) Elma yanaklı, mavi gözlü bir çocuktu bize seslenen


10 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Kardeşim, Namık Kemal Lisesi'nde okuyor

B) Bu yıl Konya Ovası'nda kuraklık var

C) Dağcılar, Ağrı dağının zirvesine tırmandı

D) Dün Avukat Kemal Çiçek ile konuştum

E) Az önce Doktor Selim Gün Bey'le karşılaştım


Cevaplar: 1-A 2-E 3-A 4-E 5-D 6-A 7-C 8-A 9-B 10-C


































1 "Gökbilim ve coğrafya ile ilgili konuların anlatımında, dünya ile öteki gezegen adları, güneş ve ay sözcükleri büyük harfle yazılır"
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır?

A) Dünya, Güneş'in çevresini bir yılda dolaşır

B) İşyerinde dünya kadar iş beni bekliyor

C) Sınavı kazanınca dünyalar benim olmuştu

D) Evin iki odası hiç Güneş almıyormuş

E) Televizyonlar Ay tutulmasını canlı yayınladı


2 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, büyük harflerin kullanımı ile ilgili bir yazım (imla) yanlışı vardır?

A) Rüzgâr şimdi, kuzeydoğudan esiyor

B) Batı Ege'de iki gün boyunca yağış beklenmiyor

C) Ülkemizde çay, sadece Doğu Karadeniz'de yetişir

D) Türkiye'nin güney komşularından biri Suriye'dir

E) Anadolu'nun Doğusu engebeli bir arazi yapısına sahiptir


3 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) 3 Ocak 1981 'de sade bir törenle evlendiler

B) Yayınevimiz, 26 Temmuz 1950'de kuruldu

C) Ünlü ozanımız, 21 Kasım 1978'de aramızdan ayrıldı

D) İlk kitabım 12 Ekim 1973'de aynı yayınevinden çıkmıştı

E) 12 Haziran 1992'de üniversitemizden iyi derece ile mezun oldu


4 Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

A) Adam yüksekce bir yere çıkıp konuştu

B) Bu hafta sonu sınıfca sinemaya gideceğiz

C) Hasta, bizi görünce yavaşca doğruldu

D) Benim savlarım o kitapca da doğrulandı

E) Yönetimce verilen kararlara itiraz ettiler


5 Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin hangisi "ünsüz değişimi"ne örnek olamaz?

A) Bu çiçeği iki günde bir sulamanız gerekir

B) Çocuk, kulağından ameliyat olacakmış

C) En büyük dileği iyi bir bilim insanı olmaktı

D) Önce tenceredeki yağı iyice eritti

E) Elindeki fenerin ışığı küçük odayı aydınlattı


6 Aşağıdaki dizelerin hangisinde, "ulama"ya bir örnek vardır?

A) Gurbetten gelmişim, yorgunum hancı

B) Beyaz perdeleri ger yavaş yavaş

C) Gün buradan başını eğer de geçer

D) Bütün lambalara çizdim resmini

E) Yokluğunda sanki kalbim atmıyor


7 Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?(turkeyarenanet)

A) Sokağın girişi

B) Söğüdün dalları

C) Hiçbirinin derdi

D) Oğulunun evi

E) Hukukun üstünlüğü


8 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

A) Yaşlı kadın, ağrıyan kolunu ovuşturuyordu

B) Onların başarılarıyla hepimiz övünüyoruz

C) Bu işyerinde çalışanlara iki övün yemek veriliyor

D) Öğle yemeklerini arkadaşlarıyla dışarıda yiyor

E) Şiirlerinin önemli bir niteliği de öğüt verici olmasıdır


9 Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?

A) Üniversitemizin antropoloji bölümünde iki yıl okudu

B) Basketbolcular yarınki maçı kazanacaklarını söyledi

C) Bu insanlar sabahın erken saatlerinde traktörle tarlaya gidiyor

D) Veleybocular antrenmandan sonra sorularımızı yanıtladılar

E) Psikolojik durumunun hiç de iyi olmadığını söyledi bize


10 Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili sözün yazımı yanlıştır?

A) Öğrencilerden hiç biri okuldan ayrılmak istemedi

B) Birçok insan, yoğun kar yağışı yüzünden evden çıkamadı

C) Görüşmelerde birtakım konularda ilerlemeler kaydedildi

D) Herhangi bir akşam bizde toplanıp bu konu üzerinde çalışalım

E) Her yerde aynı konudan söz etmesine bir anlam veremiyorum


Cevaplar: 1-D 2-E 3-D 4-E 5-D 6-E 7-D 8-C 9-D 10-A















Yazım kuralları / imla kuralları, yazım yanlışları ile ilgili test soruları (3)
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/02/clip_image001gif[/IMG]
1 Aşağıda verilen cümlelerin hangisi, noktalama yönünden doğrudur?
a) 1995, 1996 öğretim yılı başarı ve mutluluk yılı olsun
b) Arkadaşım Ahmet’i, ne derseniz deyin, hem severim, hem sayarım
c) Onu seviyorum; Fakat beni anlamıyor
d) Görevimiz: Çalışmak, araştırmak ve başarmaktır…
e) Herşeyim var Para, araba, ev

2 Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözlerden hangisinin yazımı doğrudur?
a) Hiçbirşey istemeden, çekip gitti
b) Birtakımı başarıya götüren en önemli etken çalışmaktır
c) Birşey söylemeden nereye gidiyorsun?
d) Herhangi bir tartışma olmadan toplantı sona erdi
e) Birçift güvercin salıverdi, kafesten

3 Aşağıdaki cümlelerin hangisi, yazım ve noktalama yönünden doğru cümledir?
a) Sabah ki olayı kısaca anlatabilirmisin?
b) Bunları yaparken banamı sordunuz?
c) O, şehir Osmanlıların başkenti olmuştur
d) 160’ın yarısı 80’mi eder?
e) Bize: “Size, olanları anlatamam” dedi

4 (1) Cahit Sıtkının söylediği gibi, bu zamanlarda hiçbir şey insanı sarsmaz, kandıramaz (2) Etrafındaki hiçbir şey insana zevk (bilgi yelpazesi) vermez olur (3) Yaşamı sürükliyen makara kopmuştur içinde, heyecanın mumu sönmüştür (4) Birşey , adını bilmediği birşey eksilmiştir yaşamından
Numaralanmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4

5 Aşağıdaki birleşik kelimelerin hangisinde yardımcı fiil ayrı yazılır?
a) Kahrolmak
b) Emretmek
c) Varolmak
d) Hissetmek

6 Aşağıdaki cümlelerde yer alan “ki”lerden hangisi, kelimeden ayrı yazılmalıdır?
a) Çoğu zaman, evdeki hesap çarşıya uymaz
b) Çocuk, bahçedeki çiçekleri zevkle suluyordu
c) Onu görünce öyle şaşırdımki anlatamam
d) Emre, elindeki bayrağı coşkuyla sallıyordu

7 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Bu penbe renkli gömleği hiç sevmedim
b) Bize hergün aynı masalı anlatmasından hoşlanmıyorduk
c) Madem ki beni dinlemeyecektiniz, niçin buraya çağırdınız?
d) Henüz onbeşime girmiştim ki asker olma çağrısı geçti elime
e) Bizimki son günlerde büyük şehre gitme planı yapıyor

8 Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
a) Bu bölgede zeytin yetişmez
b) Bu okulda dört yıl okudum
c) Bu sokakta geçti çocukluğum
d) Bu şehirde Ege kıyısında yer alır
e) Bu evlerde neler yaşanıyor

9 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Semiha Hanım’lar uzak bir semte taşınmıştı
b) Artık Ziya’nın taşgınlıklarını önleyemiyorduk
c) Gerçeği öğrenmek istiyenleri de azarlıyordu
d) Virgül dergisinin son sayısını alamadım
e) Ulusal Radyo’lar olayı anında duyurmuştu
CEVAP ANAHTARI
1b 2d 3e 4b 5c 6c 7e 8d 9d


a) Anlaşılan bura da rahat yok bize
b) Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması gerekiyor
c) Bu pikniğe Mehmet’siz gitmeyiz
d) Demek ki bizim iyiliğimizi düşünüyormuş
e) Bu acaip saç rengi bu yıl modaymış

2 Aşağıdaki dizelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımında yanlışlık yoktur?
a) Böylemiydi benim insanlarım
b) Temiz şeyler düşündük ter temiz
c) Dünyayı dolu dizgin sevenler
d) Koklayasıgeldi bütün sevgileri
e) Terketmedi sevdan beni

3 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Ahmet ağa güvercinlerine gözü gibi bakıyor
b) Elmanın eşkimsi bir tadı vardı
c) Anlışanlı zaferlerle doludur tarihimiz
d) Şehrin birçok yerinde parklar vardı
e) Onu görmiyeli yıllar oldu

4 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Sabahki adam, 2’inci odada sizi bekliyor
b) Ondan haber almayalı yirmibir gün oldu
c) Onlar da gidince evde yapayalnız kaldı
d) Böyle davranmakla hiçte iyi yapmadığını anladı
e) “Ben hata yapmadımki cezalandırılayım” dedi

5
Çamlıbelden Tokat’a doğru
Tozlu yolların aktığı ırmak
Ben seni çokdan unuttum
Sende unuttunmu, dön geri bak
Bu dizelerde aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanan bir yazım yanlışı yoktur?
a) “de” ekinin yazımı
b) “mi”nin (bilgi yelpazesi) yazımı
c) kesme işaretinin kullanılmaması
d) “de” bağlacının yazımı
e) ünsüz benzeşmesine aykırılık

6 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
a) Artık anladım ki, sensizliğe dayanamam
b) Şimdiki aklım olsaydı, öyle davranmazdım
c) Bu durumda kim kime ne desinki!
d) Bak bizimki yine oyuncağını kırmış
e) Bu yılki ürün, geçen yılkine göre çok az

7 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı doğrudur?
a) Ucuzca bir otel arıyordu
b) Ahbapca bir tutum takındı
c) Kendisinden yaşca hayli küçüktü
d) Başını hafifce öne eğdi
e) Beğenmediğini açıkca söyledi

8 Aşağıda verilenlerden hangisinde bir yazım yanlışı yapılmamıştır?
a) Onlarla bugün saat üçde buluşacağız
b) Bu gece ki toplantıya gelmeyecekti
c) O da bu kitabı oku muyordu
d) Bir kaç kişi bu konuyla ilgileniyor
e) Onlar da kaşık, çatal, bıçak almışlardı

9 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Çamlıbel’den Tokad’a doğru
b) Tozlu yolların aktığı ırmak!
c) Ben, seni çokdan unuttum
d) Sen de unuttunmu, dön geri bak
e) Hamutlar şakşak eder, dön geri bak

10 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu, deyip okuyup yazmayı da bırakmıştı
b) İkisi de yep yeni insanlar oluvereceklerdi
c) Bir çift sözetmeme iznin var mı, dedi
d) Bu dağların başında pınarlar varki suyun güzel anası pınarlar
e) Oysa ki ne sanat, ne tarih bakımından hiç bir değeri yoktur
CEVAP ANAHTARI
1d 2c 3d 4c 5a 6c 7a 8e 9b 10a


Aşağıdakilerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır?
a) Nükleer silahlar, Dünya’yı tehdit ediyor
b) Ay, Dünya’ya en yakın gökcismi ve Dünya’nın uydusudur
c) Gezegenlerin yörüngesi, Güneş’ten uzaklaştıkça genişlemektedir
d) Sanatçının dünyasında karamsarlığa yer yoktur
e) Hava o kadar sıcaktı ki sanki güneş alçalmıştı

2
1 Solonda konsolos Vefik Bey’in arkadaşları oturuyordu
2 14 Aralık Salı günü yapılan toplantı çok verimli olmuştu
3 Başkalarına kızıpta bize bağırmaya hakkın yok
4 Göz göze geldiğimizde ne demek istediğini anlamıştım
Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangi ikisinde yazım yanlışı vardır?
a) 1 – 2
b) 1 – 3
c) 2 – 3
d) 2 – 4
e) 3 – 4

3 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
a) Kuzey Anadolu Fay hattı batılı uzmanlarca inceleniyor
b) Bu yılki yarışma Güney Kore’de yapılacak
c) Güneydoğuya bakan odalar yazın çok sıcaktır
d) Karadeniz’in doğusuna doğru yol alıyorduk
e) Hava tahminlerine göre İçbatı Ege’de yağış bekleniyor

4 Aşağıdakilerin hangisinde “– ki ” ekinin veya “ki” bağlacının yazımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur?
a) Madem ki gelmeyecektin, niye bizi beklettin?
b) Masadaki kalemi alıp cebine koydu
c) Desemki, vakitlerden bir nisan akşamıdır
d) Kenarda ki yoldan gidersek iyi olur
e) Soru sorduğu zaman, cevaplaki sussun

5 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Söyliyecek sözü olmasına rağmen hep sessiz kalırdı
b) Samimi olmıyan bir hayatın güzel yanı olmaz, diyordu
c) Dün kalabalık bir sokakta yanlızca seni gördüm
d) Ona şu anda sürpriz bir doğumgünü hazırlıyoruz
e) Küçük bir sokakda sebze satıyordu

6 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Yarın bizimle Ankara’ya gelmiyormusun?
b) Ünlü şair, Tevfik Fikret lisesini başarıyla bitirmiş
c) Büyük Menderes nehri, bu bölgeye dökülür
d) Seninde saçına bir gün karlar yağacak
e) Tarihi kale, yok (bilgi yelpazesi) olmak üzere

7 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Mirastan herbirine eşit ölçüde pay verildi
b) Bu olaya milletce tepkimizi göstermeliyiz
c) Düşünki akrabaların seni arayıp sormadı
d) Bahse girerim o da pişman olmuştur
e) Pekçok edebiyatçı tarafından beğenilen biridir

8 Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır?
a) Tuz gölünde değişik balıklar yaşayamaz
b) Cemil bey, toplantı için Ankara’ya gitti
c) Bu yazıyı bir Edebiyat Dergisi’nden aldım
d) İstanbul Üniversitesi’nde bir profesör konuşma yaptı
e) H Edip, Anılarını “Dağa Çıkan Kurt”ta yazdı

9 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Cumhuriyetin 75’nci yılını kutladık
b) Saat 16:15’de sizinle görüşelim
c) Elindeki kalemlerin 10’nunu bana verdi
d) Bizim çocuk 5’er 5’er saymayı öğrenmiş
e) Sınıflarımız 25’şer kişiden oluşuyor

10 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Demin ki kavgada dört kişi yaralanmış
b) Babasıda ölünce bir başına kalakalmış
c) Elbisesin de çıkması zor yağ lekeleri vardı
d) Bu konu da her türlü desteği vermeğe hazırız
e) Mademki gelmeyecektin, niye aramadın?
CEVAP ANAHTARI
1a 2b 3a 4b 5d 6e 7d 8d 9d 10e
[/hide]
__________________
Atılan Romlardan Forumson Ekibi Sorumlu Değildir Lütfen Cihaz Bilgilerini Okuyup Rom Atınız Cihazınıza
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsored Links
Cevapla

Bookmarks

Tags
cevapları, soru, ve, yanlışları, yazılım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SBS Çıkmış Sınav Soru ve Cevapları Sample Image SBS 2009 7. Sınıf Soru ve Cevapları Yaso Sınavlar ve Hazırlık - ÖSYM 0 05-25-2010 11:19
Soru 10. sınıf 1. dönem 1. yazılı soru ve cevapları cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 11-05-2009 14:20
Soru 10.sınıf TArih 1.dönem 1.yazılı soru ve cevapları...cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 1 11-05-2009 12:33
Soru Lise 3 - İnkılap Tarihi - 1.Dönem 1.Yazılı Örnek Soru Ve Cevapları 1.Osmanlı Dev Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-01-2009 14:21
2008 SBS Soru ve Cevapları..6. sınıf ve 7. sınıf SBS soruları ve cevapları Yaso Liseler 0 08-16-2008 13:13


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:09 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Website Statistics
Toplist
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız doganinternet@hotmail.com email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to doganinternet@hotmail.com

DMCA.com