Forumson

Soru doğrudan ve dolaylı anlatım ile ilgili test öznel nesnel anlatım 10 tane,doğruda

Eğitim - Üniversiteler - Sınavlar Katagorisinde ve Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) Forumunda Bulunan Soru doğrudan ve dolaylı anlatım ile ilgili test öznel nesnel anlatım 10 tane,doğruda Konusunu Görüntülemektesiniz.->öznel nesnel anlatım 10 tane doğrudan dolaylı anlatım 10 tane soyut somut 10 Tane test forumson.com - Soru doğrudan ve ...


Reklamı Kapat

Geri git   Forumson > Eğitim - Üniversiteler - Sınavlar > Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)


Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

Yeni Konu aç   Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-24-2009, 08:52   #1 (permalink)
Operator

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2008

Mesajlar: 32,275
Konuları: 30795

Tesekkür: 3
481 Mesajina 1044 Tesekkür Aldi Üye No: 28
REP Gücü : 1000
REP Puanı : 27049
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Seviye: 92 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 3437 / 3437
Güç: 10758 / 44474
Deneyim: 66%
İletisim

Standart Soru doğrudan ve dolaylı anlatım ile ilgili test öznel nesnel anlatım 10 tane,doğruda

 

öznel nesnel anlatım 10 tanedoğrudan dolaylı anlatım 10 tanesoyut somut 10 Tane test
forumson.com - Soru doğrudan ve dolaylı anlatım ile ilgili test öznel nesnel anlatım 10 tane,doğruda
11.sınıf öğrencisiyimöss hazırlık kitabımı araştırdım buldum.

Öznellik ve Neslellik ile ilgili

1.Aşağıdaki cümlelerden hangisi söyleyenin duygularını içermektedir?

A) Geçen akşam size de geldiler mi?

B) Yeni aldıkları araba kırmızı renkliymiş.

C) Bu maça on beş bin seyirci gelmişti.

D) Üzerinde çekici güzel bir elbise vardı.

E)Bakkar yağıyor.

Cevap : D


2.Aşağıdaki cümlelerin hangisi öznel bir yargıdır?

A) Yunus Emre'nin bu şiirinde "bulut"un gizli gizli ağlamasından söz edilerek buluta insan niteliği verilmektedir.

B) Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun bu şiirlerinde doğadaki nesnelerin özellikleri insanlar için kullanılmıştır.

C) Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Han Duvarları"nda birçok kez kişileştirmeye başvurduğu görülmektedir.

D) Ahmet Haşim'in "Sonbahar" şiirindeki kişileştirme de çok ilgi çekicidir.

E) Behçet Necatigil'in bu dizelerinde sokaklar için "gülümseyen" sözcüğü kullanılarak kişileştirme yapılmıştır.

Cevap : E

3.Aşağıdakilerden hangisi genel yargı cümlesi değildir?

A) İnsanlar hep birilerinin bir şeyleri değiştirmesini ister ama kendini her şeyin dışında tutar.

B) Adını hangi afişte görsem hemen girerdim sinemaya büyük bir oyuncudur Türkan Şoray

C) Dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey.

D) “Heves Şiir-Eleştiri” dergisi kuşku yok ki en deneysel dergisidir şiir dünyamızın.

E) Yayımlanan öykü kitabı sayısında geçen yıla göre büyük artış olacağı bekleniyor

Cevap : E


4.Aşağıdakilerden hangisinde yorum söz konusudur?

A)Orhan Veli ilk şiirlerini lise yıllarında Varlıkta yayımlamış.

B)Ahmet Muhip Dranas yayımlanan tek kitabıyla şiirimizin anıtlarındandır.

C)Kemal Özer ilk kitabından sonra yedi yıl suskun kalmıştır.

D)Kitabın kapağında Abidin Dino’nun bir deseni kullanılmış.

E)Dergi son sayısını Can Yücel’le ilgili yazılara ayırmış.

Cevap : B


5.Aşağıdakilerden hangisi öznel bir tanım cümlesidir?

A) Üçgen uç uca gelmiş üç doğru parçasını oluşturduğu üç tepe noktası ve üç açısı olan geometrik biçimdir.

B) Antoloji bir şairin bir yazarın bir dönemin bir türün…tipik metinlerin seçilip bir araya toplanmasıdır.

C)Fabl insan özelliklerini hayvanlara aktararak yazılmış eğlenceli ders verici veya hicvedici hikâyelerdir

D) Samimilik bir insanın bir iş üzerine iyice düşündükten sonra canı pahasına da olsa savunmayı göze alarak ortaya çıkardığı kanısıdır.

E) Epigraf bir metinin başına konmuş genellikle edebi bir eserden alıntılanan sözler veya özdeyişlerdir.

Cevap : D

6.Aşağıdaki cümlelerden hangisinde aynı konuyla ilgili öznel ve nesnel yargı bir arada verilmiştir?

A) John Hurt ve Richard Burton un başrollerini oynadığı film George Or**ll’ın 1984 adlı romanında uyarlanmış.

B) George Or**ll’ın mirasçıları romanın filme çekilmesine senaryoyu çekimden önce görmek şartıyla izin vermişler.

C) Tüm teknik ekip büyük bir özveriyle eserin büyüklüğüne layık bir film ortaya koymak için hummalı bir çalışma yürütmüş

D) Bazı sahneler için dev heykellerin yaptırıldığı filmde İngiltere’nin üç ayrı şehri mekân olarak kullanılmış.

E) Altı yılda tamamlanan ve önümüzdeki günlerde gösterime girecek olan filmsinemaseverlerce merakla bekleniyor.

Cevap : E


7.Aşağıdaki cümlelerin hangisi "nesnel anlatım"a örnek olabilir?

A) Müziğin resimden daha etkili bir sanat oldu*ğuna inanıyorum.

B) istatistiklere göre özel radyolar çoğaldıkça kaset satışları düşüyordu.

C) Çevremizdeki insanlar sanki beni boğmak is*tiyorlar.

D) Radyodaki müzik insanı eskilere götürüyordu.

E) Çevresindekilere zor ilişki kuranlar pek akıl-
lı insanlar değildir.

Cevap : B


8.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişisel be-
ğeni söz konusu değildir?

A) Bomba gibi şarkılarla dinleyicilerimin karşısı*na çıkacağım.

B) Onun yapıtlarında eşsiz bir lirizm derin bir in*san sevgisi buluyorum.

C) Adı geçen yapıt için tam iki yıl çalıştığını söy*ledi bir toplantıda.

D) Marmaris'in benim için özel bir yeri ve önemi vardır.

E) En karmaşık konuları bile büyük bir ustalıkla dile getirebilen usta bir politikacıydı.

Cevap : C


9.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "nesnel bir anlatım" söz konusudur?

A) Yazınkamp için ormanlık yerlersahiller tercih edilmelidir.

B) Doğu Karadeniz Türkiye'nin en çok yağış alan bölümüdür.

C) Boğaziçi zamanla güzelliğinden çok şey kaybetti.

D) Yunus'un şiirinde insanın içini ısıtan bir sıcaklık vardır.

E) Halkın en büyük eğlence kaynağı televizyondaki yarışmalardır.

Cevap : B


10. Aşağıdaki cümlelerden hangisisöyleyenin kişisel görüşünü yansıtmaktadır?

A) Yazar bu kitabında önceki eserlerinde olmayan tipleri anlatmış.
B) Sait Faik ressam olsaydı usta bir portre çizeri olurdu
C) Sanatçımız tablolarında el ve göz figürünü işler.
D) O roman kahramanlarını kırsal kesim insanlarından seçmiştir.
E) İstanbul yazarın büyük öykülerinde dekor kullanılıyor.

Cevap : B




alıntı
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsored Links
Cevapla

Bookmarks

Tags
10, anlatım, doğruda, doğrudan, dolaylı, ile, ilgili, nesnel, soru, tane, test, ve, öznel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soru geniş zamanla ilgili 20 tane ingilizce cümleler cevabı içeride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 2 04-08-2013 17:25
işte çokgenler ile ilgili ösym de çıkmış birsürü test soru Yaso GeoMetri 0 10-20-2009 18:40
öznel nesnel anlatım 10 tane,doğrudan dolaylı anlatım 10 tane,soyut somut 10 Tane tes Yaso TaRiH 5 10-12-2009 20:17
soru nesnel anlatım nedir Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-12-2009 10:53
168 tane program hepside resimli anlatım DEV arşiv... Yaso Resimli Anlatımlar 0 10-23-2008 20:11


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:46 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Website Statistics
Toplist
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız doganinternet@hotmail.com email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to doganinternet@hotmail.com

DMCA.com