Forumson

matematik 8. sınf ders ve çalışma kitabı cevapları

Eğitim - Üniversiteler - Sınavlar Katagorisinde ve Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) Forumunda Bulunan matematik 8. sınf ders ve çalışma kitabı cevapları Konusunu Görüntülemektesiniz.->8 sınıf ders kitabı=82,83,84,85,88,90,91,94,95,98,99,100,101,10 2,103,104 cevapları ve forumson.com - matematik 8. sınf ders ve çalışma kitabı cevapları 8 sınıf çalışma ...


Reklamı Kapat

Geri git   Forumson > Eğitim - Üniversiteler - Sınavlar > Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)


Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

Tags:

Yeni Konu aç   Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-24-2009, 18:14   #1 (permalink)
Kayıtsız Üye
Guest

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
Bilgiler

Mesajlar: n/a
Konuları: 234
Üye No:
Seviye: -INF [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: NAN / -INF
Güç: -INF / -INF
Deneyim: NAN%
İletisim

Exclamation matematik 8. sınf ders ve çalışma kitabı cevapları

 

8 sınıf ders kitabı=82,83,84,85,88,90,91,94,95,98,99,100,101,10 2,103,104 cevapları ve
forumson.com - matematik 8. sınf ders ve çalışma kitabı cevapları 8 sınıf çalışma kitabı=45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,5 9,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72 bu kadar!!1
  Alıntı ile Cevapla

Sponsored Links
Alt 12-24-2009, 18:30   #2 (permalink)
Operator

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2008

Mesajlar: 32,291
Konuları: 30811

Tesekkür: 3
481 Mesajina 1044 Tesekkür Aldi Üye No: 28
REP Gücü : 1000
REP Puanı : 27049
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Seviye: 92 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 3437 / 3437
Güç: 10763 / 44717
Deneyim: 67%
İletisim

Standart

 

8 SINIF MATEMATİK TESTİ ve CEVAPLAR
1) Ardışık üç sayının toplamı 47 dirBu sayılardan büyük olan küçük sayıdan 12 fazla,ortanca sayıda büyük sayıdan 7 ek******Buna göre,ortanca sayı kaçtır?

A) 10 B) 15 C) 14 D) 27

2) y=x+2 doğrusunun x-ekseninin pozitif yönüyle yapmış olduğu açının tanjant değeri kaçtır?

A) 1 B) 2 C) -1 D) 3
3) Aşağıdaki noktalardan hangisi x-y+3>0 eşitsizliğini sağlar?

A) (1,4) B) (-3,5) C) (1,2) D) (0,7)

6) Benzer iki üçgenin benzerlik oranı 2 ve birinin alanı 4 ise diğerinin alanı kaç olabilir?

A) 1 B) 2 C) 4 D) 8

7) 12 işçinin günde 8 saat çalışarak 5 günde yaptığı işi 5 işçi günde 4 saat çalışarak kaç günde yapar?

A) 12 B) 16 C) 24 D) 30

8) Her gün bir önceki günden 3 sayfa fazla kitap okuyan kişi 63 sayfa kitabı kaç günde okur?(İlk gün 3 sayfa kitap okumuştur)

A) 9 B) 8 C) 7 D) 6

9) a ve b doğal sayı olmak üzere a2-b2=17 ise a=?

A) 9 B) 6 C) 12 D) 5

10) Bir sınıftaki herkes birbiriyle birer defa tokalaşmak şartıyla 325 tokalaşma meydana geliyorSınıf mevcudunu bulunuz

A) 20 B) 22 C) 24 D) 26


CEVAPLAR :

1-B 2-A 3-C 6-A 7-C 8-D 9-A 10-D

TEST 2
1-Sinx=3/5 ise Cosx+TanxCotx =?
A)4/5 B)6/5 C)7/5 D) 9/5

2-Yaşlarının ortalaması 15 olan 8 kişinin yaşları toplamı kaçtır?
A)100 B)110 C)120 D)160

3-2 ile 8 in geometrik ortalaması nedir?
A)3 B)4 C)5 D)16
4-2x+3y=5
2x-y=1 denklem sisteminin çözümü olan (x,y) ikilisi nedir?
A)(1,1) B)(1,2) C)(2,1) D)(2,2)

5-2x=3y
4x+2y=16 denklem sisteminin çözümü olan (x,y) ikilisi nedir?
A)(2,3) B)(3,2) C)(1,3) D)(3,1)

6-Toplamları 14 olan iki sayının büyüğünün iki katından küçüğü çıkarılırsa 13 sayısı bulunuyor büyük sayı kaçtır?
A)7 B)8 C)9 D)10

7-Gerçel sayılar üzerinde * işlemi a*b=2a-3b+ab şeklinde tanımlanıyorBuna göre (1*2)*4 işleminin sonucu nedir?
A)-18 B)-20 C)-22 D)-24

8-4 günde bir nöbet tutan bir hemşire ilk nöbetini Çarşamba günü tutarsa bundan sonraki 10 nöbetini haftanın hangi günü tutar?
A) Pazar B)Pazartesi C)Salı D)Çarşamba

9-Un,yağ ve şeker sırasıyla 12,4,7 sayılarıyla orantılı olarak karıştırılıp 460 gr hamur elde ediliyor buna göre karışımdaki un miktarı nedir?
A)240 B)210 C)180 D)120

10- a,b,c Sayıları sırasıyla 2,3,5 sayıları ile orantılıdır 2a+5b-3c=16 ise a+2c kaçtır?
A)24 B)32 C)36 D)48



Sorular
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
8sınıf cevaplar
D
C
B
A
B
C
D
B
A
D

TEST 3
1) x+6 =13 ise x=?
a)13 b)8 c)7 d)-6

2) x-3=2 ise x=?
a)3 b)5 c)-5 d)6

3) 3x+5=14 ise x=?
a)-2 b)4 c)-3 d)3

4) 5x-6=19 ise x=?
a)5 b)10 c)-5 d)0

5) 2x+5=5 ise x=?
a)2 b)5 c)-2 d)0

6) x+5=3 ise x=?
a)2 b)-2 c)1 d)3

7) 5-x=3 ise x=?
a)2 b)-2 c)0 d)8

8) -9 - x=10 ise x=?
a)1 b)19 c)0 d)-19

9) –5-2x=9 ise x=?
a)-2 b)-7 c)2 d)8

10) 2(x-1)+x=4 ise x=?
a)1 b)2 c)3 d)4

11) 3(2x+1)-5=16 ise x=?
a)3 b)5 c)7 d)4


12) 3(2x-3)-2(1-3x)=1 ise x=?
a)-1 b)1 c)2 d)-2

13) 2x-5+3x=4+7x+13 ise x=?
a)9 b)-5 c)13 d)-11

14) 5(3-2x)=15 ise x=?
a)0 b)1 c)2 d)3

15) 2(5x+3)+8=34 ise x=?
a)-10 b)1 c)2 d)11

16)3 eksiğinin 7 katı 63 eden sayı kaçtır?
a) 15 b) 14 c)13 d)12


17) 5(x-2) = 3x-4 ise x=?
a)-2 b)4 c)-7 d)3

18) 2x-1=107 ise x=?
a)25 b)45 c)54 d)62

19) 2x+3=0 denkleminin kökü
3x+2a=3 denkleminin de kökü ise ‘a’ nedir?
a) 15/4 b)15/8 c)3/2 d)-15/4

20) 3x-(2-x)-4(3-2x)=10 ise x=?
a)1 b)-1 c)2 d)0







CEVAPLAR:

1-C 2-B 3D 4-A 5-D 6-B 7-A 8-D 9-B 10-B 11-A 12-B

13-D 14-A 15-C 16-D 17-D 18-C 19-A 20-C
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-24-2009, 18:34   #3 (permalink)
ForumSon Webmaster

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2008

Yaş: 31
Mesajlar: 20,233
Konuları: 18525

Tesekkür: 7
272 Mesajina 267 Tesekkür Aldi Üye No: 1
REP Gücü : 1000
REP Puanı : 11717
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Seviye: 80 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 2794 / 2794
Güç: 6744 / 38969
Deneyim: 84%
İletisim
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder

Standart

 

SBS 8SINIF MATEMATİK ve GEOMETRİ KONULARI SLAYTLA DERS ANLATIMI

1) SBS 8 SINIF : ALAN HACIM
Tek tek tıklayarak ilerlerseniz Alan, hacim, koordinat, üçgen, daire, kare, yamuk, paralelkenar ne arasan var ben beğendim Sizinde beğeneceğinizi umuyorum

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=420

--------------------------------------
2) SBS 8SINIF : FRAKTALLAR
2008 - 2009 yılı eğitim öğretim yılında ilk defa gösterilecek olan fraktallar konusunda okula ve SBS ye yardımcı bir slayt Beğeninize sunulur Konu anlatımı ve örnek soru çözümleri var

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=422

-------------------------------------


3) SBS 8SINIF : ÇEMBERDE AÇILAR
Çemberde açılar konu anlatımı çok uzun zaman aldı emek var, lütfen olumlu veya olumsuz görüşlerinizi bildirin

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=425

----------------------------------------


4) SBS 8SINIF ÜSLÜ İFADELER / SAYILAR konusu

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=418

-----------------------------------------

5) SBS 8SINIF KAREKÖKLÜ SAYILAR SLAYTLA ANLATIM


http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=442

Kareköklü sayılar konu anlatım örnek soru çözüm

----------------------------------------------

6) SBS 8Sınıf Standart Sapma slaytla anlatım

Standart sapma konusu daha çok Ortaöğretim ve Üniversite konusu olmasına rağmen bu sene Kareköklü sayılar konusundan sonra müfredata eklenmiş
Bize de konuya bir al atmak düştü

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=474

------------------------------------


7) SBS 8Sınıf Kartezyen Koordinat Sisteminde Öteleme konusu slaytla anlatım

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=479

---------------------------------------

8) SBS 8Sınıf Kartezyen Koordinat Sisteminde Yansıma slaytla anlatım

Konu anlatımı, örnek soru çözümleri, animasyonlar


http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=517

Akıllı tahta ve projeksiyon cihazı ile gösterime uyumludur

-----------------------------------------------------------

9) SBS 8Sınıf Kartezyen Koordinat Sisteminde DÖNME slayt ile anlatım

Matematikte yeni bir yaklaşım Akıllı Tahta ve Projeksiyon sistemlerine uygun aşağı yön tuşları ile yorulmadan tebeşir tozu yutmadan görsel efekt ve animasyonlarla kalıcı ders anlatımı ve ders çalışma tekniği

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=518


10) SBS 8Sınıf Pisagor Bağıntısı


Slaytla konu anlatımı, örnek soru çözümleri, ip uçları

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=520


11) SBS 8SINIF ÜÇGENLERDE BENZERLİK SLAYTI

yeni imalat
12122008

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=521


12a) SBS 8Sınıf Histogram konusu Slaytla anlatım

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=522

12b) Ömer ASKERDEN Histogram soruları slayt ile

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=711


13) SBS 8Sınıf İSTATİSTİK Ders Slaytı

aritmetik ortalama,çizgi grafiği, çubuk grafik, daire drafiği, mod,medyan,açıklık

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=533

14) SBS 8Sınıf Trigonometri Matematik Dersi Slaytla anlatım

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=542


15) SBS 8Sınıf Geometri Trigonometri 2 Slayt

Trigonometri 1 in devamı özelliğinde ikinci bir slayt

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=550


16) SBS 8Sınıf Matematik KOMBİNASYON Konusu slaytla anlatım

Örnek soru çözümleri

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=603



17) SBS 8Sınıf Matematik Harfli İfadeler ÖZDEŞLİK slaytla anlatım



Örnek soru çözümleri

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=608
Yapım Tarihi: 28012009


18) SBS 8Sınıf Örüntüler Fibonacci Dizisi Slaytla Anlatım

Yapım Tarihi: 03022009

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=628


19) SBS 8Sınıf PASCAL ÜÇGENİ SLAYTLA ANLATIM


konu anlatım, örnek soru çözümü
Yapım Tarihi:07022009

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=631


20) SBS 8Sınıf Matematik OLASILIK slaytla anlatım


Örnek soru çözümleri

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=633


21)SBS 8SINIF PRİZMALAR DİK KONİ KONU ANLATIMI


http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=656


22) SBS 8SINIF DOĞRUDA EĞİM KONUSU SLAYTLA ANLATIM


http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=657


23) SBS 8Sınıf Geometri Perspektif Konu Anlatımı

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=659


24) SBS 8SINIF DİK ÜÇGEN PRİZMA SLAYTLA KONU ANLATIMI

http://wwwbilgicaginet/dl_infoasp?id=665
__________________
Atılan Romlardan Forumson Ekibi Sorumlu Değildir Lütfen Cihaz Bilgilerini Okuyup Rom Atınız Cihazınıza
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Korax Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
asiserserim (03-04-2010), gokcener@ttn (05-02-2010)
Alt 12-24-2009, 18:35   #4 (permalink)
ForumSon Webmaster

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2008

Yaş: 31
Mesajlar: 20,233
Konuları: 18525

Tesekkür: 7
272 Mesajina 267 Tesekkür Aldi Üye No: 1
REP Gücü : 1000
REP Puanı : 11717
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Seviye: 80 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 2794 / 2794
Güç: 6744 / 38969
Deneyim: 84%
İletisim
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder

Standart

 

8 Sınıf Türkçe Sayfa 136- 137 Temaya Hazırlık Sorularının Cevapları
SAYFA 136


TEMAYA HAZIRLIK

a) 1 resim = görsel ve kitle iletişim araçlarından birisi ancak geliştirilmiş bir alettir herşeyden haberdar olmamızı sağlar

2 resim= herkesle ulaşılmayacak yerde olan biriyle konuşmamızı sağlar

3 resim = güncel olayların yer aldığı günlük yayın organı iletişim kaynağı

4 resim = herşeyden haberdar olmamızı sağlar


b)bir haber aracı , iletişim aracı olmasıdır



SAYFA 137

ç) insanları iyi yönde etkilemiştir çünkü ulaşım araçları sayesinde insanlar gidebilecekleri yerlere zamanında ulaşabiliyorlar

d) uçan arabalar
__________________
Atılan Romlardan Forumson Ekibi Sorumlu Değildir Lütfen Cihaz Bilgilerini Okuyup Rom Atınız Cihazınıza
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-24-2009, 18:41   #5 (permalink)
ForumSon Webmaster

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2008

Yaş: 31
Mesajlar: 20,233
Konuları: 18525

Tesekkür: 7
272 Mesajina 267 Tesekkür Aldi Üye No: 1
REP Gücü : 1000
REP Puanı : 11717
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Seviye: 80 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 2794 / 2794
Güç: 6744 / 38969
Deneyim: 84%
İletisim
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder

Standart

 

SINIF MATEMATİK SORULARI ve CEVAPLARI
1 a=√3, b=√5 olduğuna göre, √240 ifadesinin değeri aşağıdakilerden hangisine eşittir?



a)3ab b)4ab c)5ab

d)6ab





2 (–1)¹º² + (–1)¹º¹ +(–1)¹ºº + (–9)º =?



a)+2 b)+1 c)0



d)–1

3 4(2x+1)-5(x+3)+2(4-x)=0 ise x kaçtır?



a)3 b)5 c)7 d)11



4 2x+3y=11 ise x kaçtır?

3x+2y=14



a)2 b)3 c)4 d)7



5 Beş katının 11 fazlası, beş fazlasının 3 katına eşit olan sayı kaçtır?



a)2 b)4 c)7 d)10



6 3 kitap ile 2 defterin fiyatı 21 milyon lira, 2 kitap ile 5 defterin fiyatı ise 25 milyon liradır Buna göre kitap defterden kaç lira daha pahalıdır?



a)1 b)2 c)3 d)5



7 Bir annenin yaşı üç çocuğun yaşları toplamından 16 fazladır Kaç yıl sonra annenin yaşı çocukların yaşları toplamına eşit olur?



a)5 b)8 c)6 d)10



8 9951005 çarpımının sonucu aşağıdakilerden ha ngisidir?



a)10 6+1 b)10 8-25 c)10 8+25 d)10 6-25



9 20 kişilik bir sınıftan bir başkan ve bir başkan yardımcısı kaç farklı şekilde seçilebilir?



a)20 b)39 c)380 d)400



10 Hacmi 27 cm3 olan bir küpün alanı kaç cm2 dir?



a)10 b)20 c)36 d)54



CEVAP ANAHTARI: 1-B 2-A 3-A 4-C 5-A 6-B 7-B 8-D 9-C 10-D



ALINTI
__________________
Atılan Romlardan Forumson Ekibi Sorumlu Değildir Lütfen Cihaz Bilgilerini Okuyup Rom Atınız Cihazınıza
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-24-2009, 18:53   #6 (permalink)
ForumSon Webmaster

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2008

Yaş: 31
Mesajlar: 20,233
Konuları: 18525

Tesekkür: 7
272 Mesajina 267 Tesekkür Aldi Üye No: 1
REP Gücü : 1000
REP Puanı : 11717
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Seviye: 80 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 2794 / 2794
Güç: 6744 / 38969
Deneyim: 84%
İletisim
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder

Standart

 

8 Sınıf Matematik Soru Bankası 24 576- 2ax + 4y = 2 doğrusu (1,-2) noktasından geçtiğine göre a aşağıdakilerden hangisidir?

a-) -2 b-) 0 c-) 1 d-) 5


577- + ifadesinin eşitini bulun

a) tanx b) sinx c) cosx d) 1+sinx



578- Yandaki şekle göre |HC|=?
a) 4 b) c) d)




579- İkizkenar bir dik üçgenin tabanına ait yüksekliği 8 cm ise bu üçgenin çevresi kaç cm dir?
a)
b)
c)
d)



580- Bir mal %20 karla satılırken satış fıyatı üzerinden %20 indirim yapılıyor Bu satış sonundaki kar-zarar durumu ne olur?
a) Ne kar-ne zarar
b) % 4 zarar
c) % 4 kar
d) % 10 zarar



581-Bir anne ile oğlunun yaşları toplamı 58 dir Beş yıl sonra annenin yaşı oğlunun yaşının 3 katı olacağına göre bu gün anne kaç yaşındadır?
A) 46 B) 30 C) 48 D) 42

582-3x+2y=3 Denklem sisteminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
x- y =3
A) (4,1) B) , C) , D) 3,


583- ise
a)16 b)20 c)8 d)12

584-İki sayının toplamı 17, kareleri toplamı 145 ise; bu sayıların çarpımı kaçtır?
a)72 b)140 c)34 d)84


585- Tuz oranı %20 olan 30 gram tuzlu su karışımı ile, tuz oranı %15 olan 20 gram tuzlu su karışımı karıştırıldığında yeni karışımın tuz oranı yüzde kaç olur?

A) 18 B) 20 C) 22 D) 24


586- ve ise b kaçtır?
A) 4 B) 6 C) 8 D) 10



587- ve ise kaçtır?
A) B) C) D)


588- 25 ve 4 sayılarının geometrik ortalaması kaçtır?

A) 5 B) 8 C) 9 D) 10


?0,48 - ?0,27

589- ——————— işleminin sonucu kaçtır?
?1,47


A) 2 B) 1 C ) 1 D) ?3
—— ——
7 7





590-

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4



591-(x + 2)10 ifadesinin terim sayısı A, katsayılar toplamı B olduğuna göre
B - A aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) 311+10 B) 310 -11 C) 39 D) 1

592- ifadesinin en sade şekli hangisidir?
A) B) C) D)



593- ise =?
A) 34 B) 14 C) 10 D) 8


594-Bir babanın yaşı 29,iki çocuğun yaşları toplamı 16dır Kaç yıl sonra babanın yaşı çocukların yaşları toplamına eşit olur?
A)10 B)11 C)12 D)13


595-Bir işi Burak tek başına 18 günde İlker ile beraber 12 günde yapıyor Buna göre İlker bu işi tek başına kaç günde yapar?
A)48\5 B)40\3 C)20 D)36




596-Ahmet şubat tatilinde çalışmak için test kitabı alacaktırkitapçıda 6 farklı yayın olduğunu gören Ahmet 2 test kitabını kaç farklı şekilde seçebilir?
A)15 B)20 C)25 D)30
D


597- 3x+2y=42
y-x=6

denklem sisteminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) {(2,3)} B){(0,6)} C){(6,12)} D){(3,2)}




598-Bir dik üçgende dik açının karşısındaki kenar 15cm,kısa kenarlardan biri 12cm ise diğer kenar kaç cm’dir?


A)5 B)7 C)8 D)9




599-(52-1)(4+92) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?


A)190 B)198 C)218 D)222


600 ifadesinin sadeleştirilmiş hali aşağıdakilerden hangisidir ?

A) 1 B) x-1 C) x-y D) x+y




CEVAP ANAHTARI ( 576/ 600)
576 D 586 B 596 C
577 C 587 C 597
578 C 588 D 598 D
579 D 589 C 599 B
580 B 590 D 600 D
581 A 591 B
582 B 592 D
583 B 593 A
584 A 594 D
585 A 595 D
__________________
Atılan Romlardan Forumson Ekibi Sorumlu Değildir Lütfen Cihaz Bilgilerini Okuyup Rom Atınız Cihazınıza
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-11-2010, 18:07   #7 (permalink)

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2010

Mesajlar: 2
Konuları: 0

Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Üye No: 24886
REP Gücü : 0
REP Puanı : 1000
edit_ has much to be proud ofedit_ has much to be proud ofedit_ has much to be proud ofedit_ has much to be proud ofedit_ has much to be proud ofedit_ has much to be proud ofedit_ has much to be proud ofedit_ has much to be proud of
Seviye: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 0
Güç: 0 / 9
Deneyim: 2%
İletisim

Standart

 

çalışma 17 yi versenize !
edit_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-15-2010, 22:19   #8 (permalink)

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2010

Nerden: İstanbuL
Mesajlar: 1
Konuları: 0

Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Üye No: 25479
REP Gücü : 0
REP Puanı : 1000
CeYda^^m has much to be proud ofCeYda^^m has much to be proud ofCeYda^^m has much to be proud ofCeYda^^m has much to be proud ofCeYda^^m has much to be proud ofCeYda^^m has much to be proud ofCeYda^^m has much to be proud ofCeYda^^m has much to be proud of
Seviye: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 0
Güç: 0 / 0
Deneyim: 0%
İletisim

Standart

 

Matematik çalışma kitabı 62,63,64,66,67,68,69 cevaplarını verir misiniz Lütfen
CeYda^^m isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-18-2010, 13:46   #9 (permalink)

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2010

Mesajlar: 1
Konuları: 0

Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Üye No: 25834
REP Gücü : 0
REP Puanı : 1000
risak has much to be proud ofrisak has much to be proud ofrisak has much to be proud ofrisak has much to be proud ofrisak has much to be proud ofrisak has much to be proud ofrisak has much to be proud ofrisak has much to be proud of
Seviye: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 0
Güç: 0 / 0
Deneyim: 0%
İletisim

Standart

 

8sınıf matematik çalışma kitabı sayfa 28-29-30-31-32-33 şimdiden teşekkürler
risak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-30-2010, 11:51   #10 (permalink)

Yasal UyarıArkadaşlar Lütfen Konulara Cevap Yazalım iyi veya Kötü Değerlendirelim Emeğe Saygı!
Bilgiler
Üyelik tarihi: Jan 2010

Mesajlar: 1
Konuları: 0

Tesekkür: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi Üye No: 27372
REP Gücü : 0
REP Puanı : 1000
strangeboy has much to be proud ofstrangeboy has much to be proud ofstrangeboy has much to be proud ofstrangeboy has much to be proud ofstrangeboy has much to be proud ofstrangeboy has much to be proud ofstrangeboy has much to be proud ofstrangeboy has much to be proud of
Seviye: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 0
Güç: 0 / 0
Deneyim: 0%
İletisim

Standart

 

slm biz daha üçgenlerdeyiz oraya kadarını verirseniz çok sevinirim teşekkürler çok iyi bir site by
strangeboy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tags
8, çalışma, cevapları, ders, kitabı, matematik, sınf, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8 sınıf matematik çalışma kitabı sayfa 19 Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 27 04-03-2011 15:07
8. sınıf matematik çalışma kitabı Kayıtsız Üye Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 2 10-06-2010 17:07
8. sınıf matematik çalışma kitabı Kayıtsız Üye Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 23 03-17-2010 19:23
matematik çalışma kitabı Kayıtsız Üye Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 9 02-24-2010 07:33
soru fen çalışma kitabı cevapları(36 45 arası) fen çalışma kitabı sayfa:36 1.etkinli Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-23-2009 16:44


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:23 .


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Website Statistics
Toplist
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir, yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız doganinternet@hotmail.com email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to doganinternet@hotmail.com

DMCA.com